Ga naar de inhoud

Blog

Verlagen temperatuur van de verwarming

Het verlagen van de temperatuur van de verwarming is een effectieve manier om energie te besparen en kosten te verlagen. Het is een eenvoudige maatregel die u kunt nemen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende voordelen van het verlagen van de temperatuur van de verwarming, de manieren waarop u dit kunt doen en enkele andere energiebesparende maatregelen die u kunt nemen om uw energieverbruik te verminderen.

Onderzoek naar de effectiviteit

Onderzoek toont aan dat het verlagen van de temperatuur van de verwarming inderdaad effectief kan zijn. Een studie van het UK Energy Research Centre uit 2010 toonde aan dat het verlagen van de kamertemperatuur met één graad Celsius kan leiden tot een besparing van 8% op de verwarmingskosten. Een ander onderzoek uitgevoerd door het Duitse Federal Environment Agency kwam tot vergelijkbare resultaten, waarbij het verlagen van de kamertemperatuur met één graad Celsius leidde tot een besparing van 6% tot 7% op de energierekening.

Manieren om de temperatuur te verlagen

Er zijn verschillende manieren om de temperatuur van de verwarming te verlagen en toch een comfortabele woonomgeving te behouden. Een daarvan is om de thermostaat één graad Celsius lager in te stellen dan wat u normaal zou doen. Als u bijvoorbeeld gewend bent om de thermostaat op 21 graden Celsius te zetten, probeer dan eens om deze op 20 graden Celsius te zetten.

Een andere manier om energie te besparen is door gebruik te maken van programmeerbare thermostaten. Deze thermostaten stellen u in staat om de temperatuur van de verwarming aan te passen op basis van uw dagelijkse routine. Zo kunt u de thermostaat bijvoorbeeld ’s nachts of wanneer u niet thuis bent lager zetten en de temperatuur weer omhoog brengen als u thuiskomt.

Andere energiebesparende maatregelen

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat het verlagen van de temperatuur van de verwarming slechts één manier is om energie te besparen. Er zijn tal van andere maatregelen die u kunt nemen om uw energieverbruik te verminderen, welke je allemaal op onze website kan vinden! Door deze maatregelen te combineren, kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Samenvatting

Kortom, het verlagen van de temperatuur van de verwarming is een eenvoudige en effectieve manier om energie te besparen en kosten te verlagen.